ارتباط با ما در

هاشم زایی، نماینده مردم تهران در مجلس در گفت‌وگو با جامعه ایرانی:

مجمع تشخیص مصلحت نظام CFT را تصویب می‌کند

هاشم زایی دراین‌باره که نماینده‌ها بر رفع ایرادات شورای نگهبان پیش‌ازاین صحبت کرده بودند، ابراز کرد: متن کنوانسیون‌های بین‌المللی را کشورها تهیه نمی‌کنند تنها شرایط خود را با توجه به وضعیت داخلی طرح می‌سازند، اما نمی‌توانند اصل کنوانسیون‌ها را تغییر دهند.

منتشر شده

جامعه ایرانی- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره سرنوشت لایحه CFT گفت: شورای نگهبان برای خود دارای مواضعی است و تصمیماتی اخذ می‌کند که در رابطه با آن‌ها صحبت نمی‌کنیم، اما قدر مسلم این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب خواهد رسید.

شورای نگهبان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم موسوم به CFT   را موردبررسی قرارداد و در روز ۱۳ آبان ۲۰ ایراد شرعی و قانون اساسی به آن وارد دانست.

این در حالی است که تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران آغازشده و اروپایی‌ها وعده‌هایی بابت کاهش اثر تحریم‌ها به لحاظ اقتصادی داده‌اند، اما عدم پیوستن ایران به کنوانسیون سازمان ملل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم که اکثریت قریب به‌اتفاق کشورهای جهان به آن پیوسته‌اند نه‌تنها آن را در معرض مسدود شدن تمامی تعاملات بانکی و مالی با جهان حتی با کشورهایی مانند چین و روسیه قرار می‌دهد، بلکه ممکن است اجماع دیگری علیه کشورمان با حضور اروپایی‌ها شکل گیرد.

علاوه بر این‌ها نام ایران به‌عنوان تنها کشور جهان در لیست سیاه FATF  باقی می‌ماند که زمان خروج از آن نامشخص است. در این خصوص علاوه بر واکنش نماینده‌های ملت که نسبت به رد این لایحه توسط شورای نگهبان ابراز تعجب کرده‌اند، چهره‌های سیاسی هم درباره این کار شورای نگهبان واکنش به خرج دادند. محمدرضا باهنر در این رابطه گفته است:«   ما می‎توانیم CFT را به‎صورت مشروط و تا آنجا که مخالف احکام اسلامی و قانون اساسی نباشد، بپذیریم چراکه اگر به آن نپیوندیم با تحریم‎ها و مشکلات بیشتری مواجه می‎شویم.»

عبدالرضا هاشم زایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه بارد لایحه CFT از سوی شورای نگهبان در گفت‌وگو با جامعه ایرانی گفت: شورای نگهبان ۲۰ مورد خلاف شرع و قانون اساسی برشمرده که بامطالعه آن‌ها شخصاً متوجه اینکه به کدام دلیل خلاف شرع و قانون است، نشدم.

وی در ادامه ابراز کرد: شورای نگهبان برای خود دارای مواضعی است و تصمیماتی اخذ می‌کند که در رابطه با آن‌ها صحبت نمی‌کنیم، اما قدر مسلم این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب خواهد رسید.

این نماینده تهران در ادامه یادآور شد: شورای هیئت‌امنا FATF که تقریباً تمام کشورها عضو آن هستند و تنها دو یا سه کشور به دلیل عدم دولت مستقر به عضویت درنیامدند، حتی دولت‌های لبنان و فلسطین نیز از اعضای آن به‌حساب می‌آیند، برای ایران فرصت بیشتری قائل شده است.

هاشم زایی در این خصوص اظهار داشت: این فرصت چهار ماه به دلیل برخورد مثبت مجلس با این مسئله بود و همان‌طور که در بالا مورداشاره قراردادم، زودتر از این موعد، به تصویب می‌رسد.

وی دراین‌باره که نماینده‌ها بر رفع ایرادات شورای نگهبان پیش‌ازاین صحبت کرده بودند، ابراز کرد: متن کنوانسیون‌های بین‌المللی را کشورها تهیه نمی‌کنند تنها شرایط خود را با توجه به وضعیت داخلی طرح می‌سازند، اما نمی‌توانند اصل کنوانسیون‌ها را تغییر دهند.

این نماینده مردم تهران درباره سرنوشت این لایحه  توضیح داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام برای چنین مواردی بنانهاده شده است، بنابراین براین تصور هستم تعریف منافع ملی توسط اعضا مجمع که بیشتر در کارهای سیاسی- اجرایی بودند با شورای نگهبان تفاوت دارد، همان‌طور که اکثریت مجلس هم دارای تعریف متفاوتی از منافع ملی با شورای نگهبان است.

هاشم زایی درباره مشکل در این زمینه تصریح کرد: مشکل عدم تصویب CFT  آن است که در صورت مصوب نشدن آن علیه کشور ایران اجماع جهانی همانند شرایطی که پیش از برجام به وجود آمده بود، توسط آمریکا و اروپایی‌ها شکل خواهد گرفت.

وی در همین رابطه افزود: کشورهایی که با ایران‌دوست هستند و همکاری می‌کنند پیغام می‌رسانند که در صورت عدم تصویب لوایح چهارقلو FATF ادامه همکاری با مشکل روبرو می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره احتمال عدم تصویب FATF و قدم بعدی خاطرنشان کرد: بر اساس خبرهایی که از مجمع می‌رسد در آنجا با مشکل تصویب روبرو نخواهد شد و نیازی به مسائلی مانند حکم حکومتی پیش نمی‌آید.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.